Over Dagaz

over dagaz

Voordat ik me ben gaan toeleggen op massages ben ik werkzaam geweest als archeologe. Mijn interesse breidde zich uit naar een verschijnsel in de maatschappij. Het viel me op dat er te veel stress is in de samenleving en stress is een belangrijke veroorzaker is van ziekten. Veel mensen leven in een disbalans tussen welvaart en welzijn. Voor je welbevinden is het van belang naar je lichaam te leren luisteren en signalen te leren herkennen. Vaak wordt er aan de bel getrokken als het te laat is. Het nemen van een massage past in de bewustwording van je lichaam en kan preventief werken tegen stress, maar ook begeleiden bij herstelprocessen.

In mijn massages combineer ik mooie technieken uit het oosten en westen. Ik geloof in een samenkomst van het spirituele oosten en het fysiek geori├źnteerde westen. Ik leer de massages het liefst op de plaats van herkomst: in India heb ik in Kerala ayurvedische behandelingen geleerd. Een jaar later volgde ik in Chiang Mai Thaise massagecursussen, onder andere van de spraakmakende blinde masseur Ajarn Sinchai Sukprasert. Deze ervaringen zijn nog maar het begin van mijn reis door de massagewereld. Ook dichter bij huis laat ik me opleiden en heb de opleiding tot sportmasseur, stoelmasseur en sporttherapeut gevolgd.

Voor mijn eigen welzijn investeer ik graag in mijn gezondheid. Omdat ook ik een ‘hoofdmens’ ben, ben ik bewust bezig met het meer aanwezig worden in mijn lichaam. Het beoefenen van yoga, qigong, meditatie en regelmatig een massage nemen helpen hierbij.

Dagaz – betekenis
[da-gaz]
Het woord Dagaz komt van een oud Scandinavische rune die dag of dageraad betekent. Symbolisch staat de rune Dagaz voor

1. een nieuw begin
2. transformatie
3. groei
4. verandering